fbpx
Trudna sam

Najveće brige budućih majki

Najveće brige budućih majki su, pre svega, da li će sve biti u redu sa bebom i kako će proteći porođaj. Nakon toga postoji čitav niz strahova koje trudnice imaju. Neki strahovi su opravdani, dok su drugi potpuno iracionalni.

Hoću li stići do bolnice na vreme? Hoću li izgubiti višak kilograma posle porođaja?

Jeste li se zapitali koliko trudnica deli vaše brige tokom trudnoće? Anketa koja je objavljena 2009. godine u časopisu The March of Dimes otkriva podatke o najvećim strahovima budućih majki, sa nekim očekivanim, a i nekim iznenađujućim odgovorima. 

Najveća briga, prema ispitivanju više od 1000 žena, su urođene mane/razvojni problemi bebe. Više od 78 odsto žena je reklo da su zabrinute da njihovo dete ne bude rođeno sa nekom vrstom zdravstvenog problema.

Drugi strah budućih mama je stres – 74 odsto njih je odogovorilo da se boje da stres u njihovim životima može da naškodi zdravlju bebe.

Najveće brige budućih majki
Najveće brige budućih majki

Najveće brige budućih majki – strah od prevremenog porođaja

Strah od prevremenog porođaja je bio na trećem mestu, sa 71 odsto njih koje se boje da će beba biti rođena pre vremena. 

Sedamdeset odsto njih se boji porođajnih bolova, 60 odsto je zabrinuto da neće biti u mogućnosti da doje uspešno, 59 odsto je zabrinuto oko skidanja viška kilograma posle porođaja i vraćanja na staru kilažu, a 55 odsto je bilo zabrinuto da neće stići na vreme do bolnice kad porođaj otpočne.

Čak 61 odsto njih brine oko toga šta je sigurno, a šta nije u ishrani tokom trudnoća, a vodeće namirnice koje izazivaju strah su riba i suši.

Objavljen: 7. avgust 2011. godine, ažuriran: 22. februar 2024. godine

Save

Save

Save

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button