fbpx
Igra

Ideje za igru na otvorenom: Kako se zabaviti sa decom napolju?

Dolazi nam lepo vreme, topli i sunčani dani, kao stvoreni za boravak napolju. Ideje za igru na otvorenom su neograničene. Svež vazduh i fizička aktivnost blagotvorno deluju i na odrasle i na decu, utiču na bolje zdravlje i raspoloženje. Deca obožavaju da trče, skaču, takmiče se i sve to kod njih budi izuzetno pozitivnu energiju i smeh. Igre na otvorenom su dobre za razvijanje fizičke kondicije, razmišljanje, maštu, orijentaciju. Upravo zbog toga, ne propustite priliku da svaki slobodan trenutak sa detetom  provedete u igri napolju.
Postoji puno aktivnosti koje odgovaraju svim starosnim grupama i interesima, a na Bazzaru imate sjajnu ponudu asortimana za  mame i bebe kao i za malo starije mališane po super akcijskim cenama.

Ideje za igru na otvorenom: Počela je sezona bicikli

Jedna od najvećih dečijih radosti i sreće je kada nauče da voze biciklu! Ovo je odlična rekreacija za celu porodicu i gotovo za sve uzraste. Za mlađe mališane odličan izbor za početak su tricikli. Oni najčešće imaju sigurnosne pojaseve, udobna sedišta, široke tende za zaštitu od sunca, kao i ručku sa volanom kako bi roditelji mogli da upravljaju i prate manevre malih vozača. Takođe, veoma su praktični, jer uglavnom imaju dodatne džepove za stvari, držač za čaše, kao i korpu. Mnogi modeli imaju i rotirajuće sedište, jer dete u početku održava kontakt očima – okrenuto prema roditelju, a zatim prema okolnom svetu. Upravo zbog svih tih mogućnosti, mnogi roditelji klasična kolica zamene udobnim triciklom.

FOTO 11856

Još jedna odlična opcija za najmlađe su dečiji bicikli bez pedala. Balans bicikle su odličan način za učenje vožnje bicikle za najmlađe. Ove bicikle razvijaju ravnotežu i koordinaciju deteta, dok ga istovremeno uče osnovama vožnje. Za malo starije mališane, tu su klasične dečije bicikle, koje birate po veličinama, u skladu sa uzrastom deteta. Odličan vid zabave na otvorenom su i dečiji roleridečiji trotineti i skejtbordi. Trotineti su naročito popularni zadnjih godina među mališanima, a postoje u varijantama sa dva i tri točka. Neki modeli imaju i sedeći deo za malo mlađe vozače, kako bi bili stabilniji i postepeno savladali balansiranje. Posebna atrakcija deci su i modeli sa točkovima koji svetle kada se trotinet kreće.

Ideje za igru na otvorenom u dvorištu

Za sve one koji imaju sopstveno dvorište i dovoljno prostora postoje različite varijante dečijih igrališta izrađenih od drveta. U zavisnosti od toga koliko prostora imate možete birati ona veća i složenija, namenjena za igru većeg broja dece. Naravno, postoje i manje varijante koje će, takođe, pružiti sate i sate zabave na otvorenom vašoj deci. Dečija igrališta najčešće uključuju kućicu sa toboganom, ljuljašku, stenu za penjanje, pa čak i kule povezane posebnim mostićem. Ono što je veoma bitno kod kupovine dečijih igrališta i o čemu posebno treba voditi računa je bezbednost ovakvih igrališta. Ona moraju imati sertifikat o sigurnosti i kvalitetu izrade.

igre na otvorenom
Ideje za igru na otvorenom u dvorištu

Za one koji imaju manje prostora, odlična opcija su i klackalice, tobogani i ljuljaške za decu koji se kupuju odvojeno i možete birati modele u zavisnosti od uzrasta dece.  Ovi elementi pružaju deci mogućnost da se igraju i razvijaju motoričke veštine, ravnotežu, koordinaciju i snagu.  Važno je odabrati kvalitetne elemente i postaviti ih na stabilnu površinu kako bi se obezbedila bezbednost dece tokom igre.

Jedna od omiljenih zabavnih aktivnosti za decu je skakanje po trambolini. Skakanje donosi brojne benefite za decu, kao što je jačanje mišića, vežbanje ravnoteže i koordinacije. Prilikom kupovine trambolina, važno je obratiti pažnju na njihovu veličinu, oblik i kvalitet materijala, a naročito na sigurnost. Preporučuje se tramboline sa zaštitnom mrežom. Važno je i da se tramboline koriste pod nadzorom odrasle osobe, kao i da se deci predoče pravila i rizici, kako bi igra bila bezbedna.

U vrelim letnjim danima, odličan način da rashladite i zabavite mališane su dečiji bazeni. Veoma je važno da decu nikada ne ostavljate u bazenu bez nadzora. Za decu su namenjeni bazenčići manje dubine i veličine, u kojima mogu i da sede i bezbedno se igraju. Uglavnom su manji bazeni veoma laki za upotrebu, a dolaze u različitim dezenima i oblicima. 

FOTO 31857

I naravno, za kraj, ostavili smo neizostavni sportski rekvizit za sve generacije – loptu! Svi se mogu igrati sa loptom na bezbroj načina i uživati, a uvek je možete poneti sa sobom na igralište ili u parkić. 

Ne propustite redovnu akcijsku ponudu, koja broji skoro 50 000 proizvoda na akciji, stalno.

Svu potrebnu opremu za igru na otvorenom koju smo naveli kao ideju za sjajnu zabavu sa decom, možete pronaći na bazzar.rs, kao i još mnogo igračaka za dvorište, terasu, plažu, parkić. I ono što je dodatno olakšanje pri kupovini, ne morate da satima obilazite različite radnje, sve što poručite veoma brzo stiže na vašu kućnu adresu, tako da vama ostaje više vremena za igru na otvorenom!

  • Sadržaj teksta “Ideje za igru na otvorenom” rađen u saradnji sa bazzar.rs

Objavljen: 24. maj 2023. godine, ažuriran: 15. januar 2024. godine

Related Articles

Back to top button