fbpx
Igra

5 letnjih aktivnosti za tatu i decu

Tokom godine su očevi nažalost ti koji najčešće više vremena provode na poslu, a manje sa decom. Leto, raspust  i vreme godišnjih odmora su idealna prilika da deca vreme provedu sa tatom na kvalitetan način. Predlažemo neke aktivnosti za tatu i decu koje će možda za sve biti novo iskustvo.

digitalno vaspitanje
Photo by Alex Knight on Unsplash

Tatino vreme sa decom na raspustu

Plivanje sa decom

Jednostavan način da provedete zabavan dan je odlazak na plivanje, bilo da je u pitanju reka, jezero ili bazen. Lako možete doći do lokalnog kupališta sa svom potrebnom opremom i kremom za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom i provesti jedan opušten dan. Možda će dete naučiti neku novu tehniku plivanja ili ronjenja sa vama.

Kampovanje

Kampovanje je sjajna aktivnost i nezaboravno iskustvo za decu. Deca će uživati gde god da kampujete. Ne morate ići stotinama kilometara daleko. Možda imate u blizini mesta koja su predviđena za kampovanje ili čak organizovati kampovanje u dvorištu. Njima nije važno gde ćete to organizovati, već vaša nepodeljena pažnja koju će tada imati i kvalitetno i zabavno vreme koje ćete provesti zajedno. Više saveta za kampovanje sa decom …

roditeljstvo
Photo by Markus Spiske on Unsplash
Pecanje

Gotovo svima je zabavno pecanje čak i ako nemaju običaj da ga praktikuju. Ima nešto u tom iščekivanju da li ćete uloviti ribu i iščekivanju nakon zabacivanja štapa u vodu. Ne morate kupovati skupu opremu. Možda bi imali od koga da pozajmite jedan dan ili da čak napravite improvizovane drvene štapiće i izlet pored vode. Posebno ako nemate dozvolu i ne želite da rizikujete. Deca će uživati u samom događaju i nije im toliko važno da li će biti ulova. Jedina prepreka može biti ako im bude neprijatno da dodiruju ribu i crviće.

Planinarenje kao vid aktivnosti za tatu i decu

Planinarenje je odličan izbor za dnevni izlet. Možda čak i za vikend putovanje. Zavisi šta vam mogućnosti dozvoljavaju. Važno je da se na planinarenje odlučite u šumama koje su uređene i postoje planinske staze kojima je dozvoljeno kretanje. Spremite rančeve sa potrebnom vodom, hranom, debljom jaknom i uputite se u avanturu. Vodite računa o tome da vam mobilni telefon bude napunjen i da se javljate na pozive kako drugi ne bi brinuli.

aktivnosti za tatu i decu
Aktivnosti za tatu i decu

Spremanje hrane

Tate često važe za kraljeve roštilja! Iskoristite sunčan dan da pripremate roštilj i salatu kako biste svi zajedno mogli da uživate. Naučite dete kako da zapali vatru i šta je važno da bi je održao. Vodite računa o tome da sve vreme bude bezbedno. Pročitajte još: Porodični obroci i povezaivanje za stolom

Vreme sa decom je zabavno. Vama će prijati da čujete nešto novo o njima, njima da provedu vreme uz vas. Svi ćete se povezati i naučiti nešto novo jedni o drugima i stvoriti lepe uspomene.

Image by Pezibear from Pixabay 

Objavljen: 30. jul 2020. godine, ažuriran: 23. februar 2024. godine

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button