fbpx
Igra

Dečiji uskršnji filmovi – 8 predloga crtanih i igranih filmova za decu

Kako smo navikli da sa vama delimo predloge i liste 20 najboljih dečijih filmova, kao i najboljih crtanih filmova, evo i predloga za predstojeće uskršnje praznike po odabiru portala „Parents“. Dečiji uskršnji filmovi se mogu naći na striming platformama i originalnim DVD izdanjima. Neke od filmova možete pogledati na televiziji, neke na HBO, a neke na Netflix platformi. Dok ćete za neke možda morati i malo više da se pomučite, kako biste ih našli.

Dečiji uskršnji filmovi

Stiže nam Uskrs, idealna prilika da imate malo više vremena koje ćete provesti sa decom u porodičnoj atmosferi. Ukoliko nigde ove godine ne putujete, a vreme ne dozvoli da budete mnogo napolju, pored farbanja jaja, odvojite vreme i za koji crtani ili film.

filmovi za decu
Photo by S O C I A L . C U T on Unsplash

Na listi su se našli filmovi sa temom proleća i zečeva, kao nešto što je prirodno najzanimljvije za ovo doba godine.

1. HOP

Ovaj animirani film je delom i igrani, a radnja je bazirana upravo na tome da zec odbacuje mogućnost da nastavi porodičnu tradiciju i bude Uskršnji zeka. Ovaj film mogu gledati i starija deca, a nema ograničenja za minimalnu starost.

2. Zec Petar

Igrani film sa animacijom, Zec Petar, nastao po istoimenoj knjizi ima svoja dva nastavka. Zec Petar je omiljen među mnogom decom, a film je dostupan na HBO platfomi.

3. Pepa Prase Uskršnji zeka

Gotovo da nema deteta koje je rođeno poslednjih deceniju i više, a da u nekoj fazi nije gledalo Pepu Prase. Pepa je favorit i zbog mnoštva mudrih stvari koje uči decu od najranijeg detinjstva poput kompostiranja, jedenja zdrave hrane i slično. Epizoda u kojoj Pepa ide da prikuplja uskršnja jaja, a zatim i gaje svoju baštu, može se naći povremeno na televizijskim kanalima za decu i na DVD izdanjima ovog crtanog filma.

kokice i film
Uskršnji filmovi za decu – Photo by Christian Wiediger on Unsplash
4. Ferdinand

Ferdinand je Diznijev crtani film iz 2017. godine, smešten u Španiju, a glavni lik je džinovski nežni bik. Ovaj crtani film se mogao naći na različitim platformama, a trenutno je dostupan na Dizni+ platformi. Nema ograničenje uzrasta i ukoliko budete mogli da ga nađete i pogledate, sigurno ćete se oduševiti.

5. „Big Hero 6“

Veliki heroj 6 je priča o Hiru Hamadi koji nailazi na robota na naduvavanje Bjemaksa, kog je napravio njegov pokojni brat Tadaši. Bejmaks i Hiro Hamada se udružuju sa grupom prijatelja i prave grupu neverovatnih heroja. Ovaj crtani film je doživeo veliki uspeh i mnogi su razočarani zašto nije imao još dugometražnih nastavaka. Dostupan je na kanalu Dizni +.

6. Morska zver

Ovaj dugometražni crtani film dostupan je na Netflix platformi. Devojčica nalazi put do broda poznatog lovca na čudovišta i sprijateljuje se sa jednim morskim čudovištem. Ova neobična priča je prilagođena svim uzrastima i svedoči o tome kako su i neobična prijateljstva i ljubavi moguće.

7. Zootropia

Još jedan crtani film iz Dizinijeve porodice i još jedan koji svedoči o tome koliko su dobota, ljubav i prijateljstvo važni. Kao i osećaj za pravdu. Zečica Džudi Hop je omiljeni lik miliona dece širom sveta. Ova zečica dokazuje i da ništa nije nemoguće, ako to jako želimo, a uči nas i da ne sudimo o drugima po njihovoj spoljašnosti u uvreženom mišljenju da je neko loš po difoltu.

8. Pas koji je spasio Uskrs

Ovaj uskršnji film je priča o porodici Banister koja kreće na krstarenje i shaata da njih pas ne može da putuje sa njima. Porodica odlučuje da zadrži Zevsa u ustanovi za negu pasa gde on sklapa prijateljstva.

Dečiji uskršnji filmovi
Dečiji uskršnji filmovi – Photo by Jeremy Yap on Unsplash

Osim što su uskršnji filmovi za decu odličan izbor u ovom periodu, pročitajte još: Filmsko veče sa porodicom: 22 predloga porodičnih filmova

Objavljen: 18. april 2024. godine, ažuriran: 3. maj 2024. godine

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button