fbpx
Igra

Letnji raspust u rok kampu za devojčice

Ako imate devojčicu od 10 do 14 godina koju zanima sviranje instrumenata, ako želite da joj priuštite nedelju dana dobre zabave, ako razmišljate o tome da provede nedelju dana na svežem vazduhu tokom letnjeg raspusta, ako volite dobru muziku i želite da je još više približite ćerki, požurite i prijavite se u narednja dva dana u letnji kamp na Avali.

Letnji rok kamp za devojčice od 10 do 14 godina

Ako tražite zanimljive, edukativne i korisne aktivnosti za letnji raspust koji je pred nama, preporučujemo da obratite pažnju na prvi Rok kamp za devojčice, koji će se održati od 21. do 27. avgusta na Avali, u dečjem odmaralištu “Šuplja stena.” Devojčice uzrasta od 10 do 14 godina, iz svih delova Srbije, mogu se prijaviti za učenje i usavršavanje sviranja bubnja, gitare, bas gitare ili klavijatura u okviru radionica koje će voditi 8 mladih mentorki – muzičarki. Svoje nove veštine pokazaće na zajedničkom nastupu na otvorenoj sceni odmarališta “Šuplja stena” 27. avgusta.

bubnjarske radionice za devojcice Beograd 2015 1

Konkurs za učešće otvoren je u nedelju 4. juna i trajaće do nedelje 18. juna 2017. Prijava se sastoji iz tri dela: popunjavanja formulara, snimanja kratkog videa i slanja saglasnosti roditelja. Obaveštenje o odabranim učesnicama biće objavljeno 25. juna na sajtu www.femix.info.

Tokom selekcije vodiće se računa da bude zastupljen podjednak broj devojčica iz svih delova zemlje, da bude različitih uzrasta, kao i različitih nivoa poznavanja instrumenta. Pošto su kapaciteti ograničeni, na prvom Rok kampu neće učestvovati sve devojčice koje to budu želele, ali vrlo je važno da se zbog toga ne obeshrabre. Ne zaboravite, ovo je samo prvi Rok kamp za devojčice u nizu!

S obzirom da su i Ministarstvo kulture i Sekretarijat za kulturu grada Beograda odbili da subvencionišu održavanje ove manifestacije, moraju da postoje kotizacije za učešće na kampu koje pokrivaju deo troškova. Kotizacije će pokriti troškove prevoza do centra Beograda i Avale (dolazak i povratak), smeštaj, hranu, osiguranje, radionice odabranih instrumenata i dodatne radionice pevanja, pisanja tekstova, pisanja muzike, upoznavanja sa tehničkom i muzičkom opremom, iznajmljeni instrument, kvalitetne fotografije i video-snimke, kao i diplome i poklon paketiće za devojčice. Pogledajte ceo tekst konkursa za više informacija o iznosu kotizacije, ratama, i detaljnije obrazloženje stavki koje su njom obuhvaćene.

bubnjarske radionice za devojcice Pancevo 2015 3

Iza kampa stoji tim mladih žena koje su već uspešno organizovale četiri ciklusa besplatnih bubnjarskih radionica za devojčice u Smederevu, Beogradu i Pančevu tokom 2015. godine, za kojima je vladalo veliko interesovanje, kako učesnica, tako i medija.

“Dopada mi se što su svirale samo devojčice, a i nije baš teško svirati bubanj. Sviđa mi se melodija i to što mogu da budem glasna”, izjavila je jedna od učesnica ovih radionica, Gorana, koja je tada imala 8 godina. Druga učesnica, jedanaestogodišnja Sara rekla je tada da je sigurna da će u budućnosti imati bend, ali da još nije smislila naziv!

bubnjarske radionice za devojcice Pancevo 2015 5

Mentorski tim činiće 8 domaćih muzičarki mlađe generacije koje su muzički obrazovane i aktivne u nekom od aktuelnih bendova sa alternativne scene. Vođa mentorskog tima je Selena Simić, mlada bubnjarka iz Smedereva.

Projekat je jedan od deset pobednika konkursa Klub Superste za 2016. u okviru programa SUPERSTE.NET. Prijatelji kampa su Opština Vračar, Disciplina, Rekonstrukcija Ženski fond, i mnogi pojedinci i pojedinke. Za više informacija o kampu pročitajte ceo tekst konkursa, pišite na femixinfo@gmail.com ili pozovite na 060/3338-160.

bubnjarske radionice za devojcice Pancevo 2015 4

Kontakt za više informacija:

Maša Peruničić,

femixinfo@gmail.com

060/3338-160

www.femix.info

https://www.facebook.com/rokkampdevojcice/

Tekst konkursa za učešće na kampu: https://drive.google.com/drive/folders/0B-SvJ-ArOM10WXI1MlZUME5lVmc

*Fotografije su sa besplatne radionice iz Pančeva i vlasništvo su Femixa, te je svako kopiranje i preuzimanje zabranjeno bez njihovog odobrenja.

Related Articles

Back to top button