fbpx
Porođaj

Vaginalni porođaj posle carskog reza

Ako planirate vaginalni porođaj posle carskog reza, možete biti iznenađeni da vam u bolnici možda neće to dozvoliti. Mnogi doktori ove žene šalju na hitan carski rez. Vaginalni porođaj posle carskog reza nosi izvestan rizik zbog mogućnosti za eventualno oštećenje materice.

Ono što zabrinjava je da nisu retki slučajevi, kada žene bez obzira na prethodnu preporuku lekara o načinu porođaja, kada krenu kontrakcije i porođajni bolovi, ostaju što duže kod kuće kako bi izbegle završetak porođaja carskim rezom.

Pravo svake žene je da bira način na koji će roditi dete. Ali, obaveza svakog lekara je da pomogne i majci i detetu i da oboje budu bezbedni.

Najbolje što možete učiniti je da razgovarate tokom trudnoće sa svojim lekarom. On će vam objasniti koji su rizici vaginalnog porođaja. Zajedno možete napraviti plan toka porođaja.

Vaginalni porođaj posle carskog reza

Ponovljeni carski rez nije uvek nužan. Vaginalni porođaj je moguć posle carskog reza, ali nosi izvestan rizik. U određenim slučajevima, lekar koji vas prati će to dozvoliti.

U svakom slučaju, razmišljajte zrelo i uradite ono što je najbolje za vaše dete i vas. Dosta se informišite i spremno dočekajte najlepši dan u životu. 

Save

Save

Save

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button