fbpx
Neplodnost

Neplodnost: Kako savet „Opusti se“ može da pomogne

Koliko puta ste samo čuli “Opusti se i beba će doći”

Retke su žene koje se suočavaju na neplodnošću, a koje bar jednom nisu čule onaj čuveni savet: „Samo se opusti“. Kako savet OPUSTI SE pomaže kod neplodnosti. 

Ali, kako da se opusti? Želja je jaka, vreme prolazi, problem se ne rešava i sve više opseda. Međutim, naučnici tvrde da u tom savetu „opusti se“ ima dosta istine, samo što se mora promeniti način na koji će se to „opuštanje“ postići.

Opusti se pomaže

Ako nam neko kaže „opusti se“, teško da ćemo sebe na to naterati – može samo još više da nas uznemiri olako prosipanje pameti. Međutim, postoje neke druge metode.

„Moj posao je vrlo stresan, imam trogodišnje dete, a povrh svega tu je i stres zbog pobačaja koji sam nedavno imala, kaže jedna mama. Ona je nakon toga odlučila da počne sa jogom tri puta nedeljno. Probala je i sa akupunkturom i kaže da joj pomaže da se izbori sa stresom, mada ne i sa stalnim razmišljanjem o problemu sa neplodnošću.

Kako onda da prestanete da se nervirate zbog stresa koji proživljavate? Ovu naizgled paradoksalnu situaciju neke žene prevazilaze i drugim metodama relaksacije. Pokušajte da meditirate, neke žene to vrlo usrećuje i pomaže im da se izbore sa problemima.

Kako još OPUSTI SE pomaže?

  • Častite sebe. Uplatite sebi masažu u salonu. Idite u šetnje, duboko dišite.
  • Dovedite vašu težinu u normalu, bilo da ste gojazni ili premršavi. To će vam možda pomoći da bar malo skrenete misli sa problema, a svakako vam može pomoći u zatrudnjavanju. Obratite pažnju: kako biste regulisali težinu ne treba da se izgladnjujete, već da se hranite zdravo. Pročitajte više o tome koje namirnice treba jesti i kako da napravite savršeno zdrav doručak. Pročitajte više i o zdravoj ishrani pre začeća i o hrani koja pospešuje plodnost.
  • Tražite i nađite podršku. Pričajte sa ljudima koji prolaze ili su prošli kroz isti problem kao vi – posetite i Demetra forum.
  • Inspirišite se. Čitajte o ljudima koji su uspeli da prebrode izazove.
  • Spavajte. Odmoran organizam u svakom smislu dobar je za vas i vašu plodnost. Ne preterujte sa kofeinom.

Ads

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button