fbpx
Oprema za bebe

Bebi alarm

Kada dobijete bebu, njena bezbednost je vaša glavna briga. Bebi alarm vas može umiriti tokom noći ili ukoliko niste blizu bebe, znajući da je dete bezbedno i da spava. Evo šta je sve važno pri izboru bebi alarma bez obzira na vaš budžet.

Kako da odaberete bebi alarm?
Prenosni bebi alarm

Prenosni alarm sastoji se iz dve ili više jedinica. Jedno je baza koja se nalazi uključena u struju ili na baterije u bebinoj sobi. Drugo je prenosiva jedinica, nalik bežičnom telefonu koju nosite sa sobom. Uglavnom svi modeli imaju punjive baterije, koje se pune uključivanjem u struju.

Zvuci se prenose bežičnim putem pomoću analognih ili digitalnih signala. Digitalni signal je jasniji i manja je verovatnoća da ćete uhvatiti signal iz susednog doma.

U zavisnosti od kvaliteta i mogućnosti aparata, neke ćete moći da nosite i van kuće ili u dvorištu.

Noviji modeli su toliko mali da ih možete nositi za pojasom ili umesto ručnog sata. 

 

Video alarm

Video alarm se sastoje iz dva dela. Jedno je bebina jedinica, koja je u ovom slučaju opremljena kamerom, a drugo prenosivi ekran gde vi gledate i čujete svoju bebu. Ovo je odličan izbor ukoliko ste navikli da noću osmatrate bebu, a ona spava u drugoj sobi.

Alarm za bebe koji prati i disanje

Ovi alarmi služe da upozore roditelje ukoliko dođe do nepravilnog disanja bebe. Ovo je naročito korisno ukoliko je beba rođena prevremeno ili je već imala probleme sa disanjem. Radi se o podlogama za bebin krevetac koje detektuju njeno disanje. Ukoliko se ono ne detektuje, može se dogoditi da se alarm aktivira, a beba se samo pomerila u neki drugi deo kreveca.

Dodatne funkcije bebi alarma

Noćno svetlo

Ova funkcija je korisna za decu koja se boje mraka.

Termometar

Omogućava vam da pratite temperaturu u bebinoj sobi i signalizira kada je previše hladno ili toplo.

Interfon

Omogućava da razgovarate sa bebom ili detetom. Posebno je korisno ukoliko živite u kući na sprat. Možete smiriti bebu dok kuvate ručak, bez ulaženja u sobu, reći starijem detetu da dođe na večeru ili ne pravi buku.

Veliki domet

Namenjen onima koji imaju velika domaćinstva ili dvorišta, pa standardni bebi alarm ne može da pokrije domet.

 

 

Save

Save

Ads

Related Articles

Back to top button