fbpx
Vantelesna oplodnja

Kako vantelesna oplodnja izgleda u klinici Newlife IVF Greece

Kako vantelesna oplodnja izgleda u klinici Newlife IVF Greece? 

Neka od pitanja koja muče parove i pojedince koji su odlučili da pomoć za svoj problem potraže u klinikama za vantelesnu oplodnju u inostranstvu, su sledeća:

Kako da stupim u kontakt sa klinikom za VTO? Kako ćemo komunicirati? Da li ćemo razumeti pojašnjenja i instrukcije koje nam daju? Šta treba da radimo nakon prvog kontakta?

Klinika Newlife IVF Greece i njeno visoko specijalizovano osoblje u internacionalnom odeljenju, trude se da svaki korak ovog procesa pacijentima učine trasparentnim i razumljivim. Evo kako izgledaju bitni delovi celog procesa, pre, tokom i nakon tretmana:

Kontakt

Ukoliko želite više informacija o tretmanima koje klinika nudi ili želite da zakažete besplatnu video konsultaciju, možete nas kontaktirati bilo putem mejla contact-rs@newlife-ivf.gr ili pozvati na +302310457770. Još jedan način je i da popunite kontakt formu na našem sajtu.

Jezička barijera nije problem jer u našem timu postoji i odeljenje za pacijente iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije i koordinatorka za direktnu komunikaciju sa pacijentima.

Ukoliko iz bilo kog razloga ne možete da doputujete u Solun na prvi besplatan sastanak u prostorijama klinike, organizovaćemo video konsultaciju i porazgovarati o vašem slučaju, preporučiti neophodne testove i osmisliti vaš ciklus lečenja zajedno. Iako je poseta klinici idealna prilika da nas upoznate i vidite šta možemo da vam ponudimo, video konsultacija je način da u vanrednim okolnostima budemo uz vas i pružimo podršku, do prve prilike za susretom i ličnim upoznavanjem.

Kako vantelesna oplodnja izgleda u klinici Newlife IVF Greece
Kako vantelesna oplodnja izgleda u klinici Newlife IVF Greece

Podrška

Osoblje klinike Newlife IVF Greece klinike će biti uz vas tokom celokupnog tretmana kako bismo bili sigurni da je nega koju dobijate individualizovana i da vam pruža najbolje šanse za pozitivan ishod. Mi vas zaista slušamo i krojimo plan lečenja u skladu sa vašim potrebama.

Osim toga, možemo vam pomoći u organizovanju putovanja i pronalaženju smeštaja u Grčkoj.

Plan lečenja

Pažljivo ćemo pregledati vašu anamnezu i preporučiti konkretne analize, a kako bismo mogli precizno da vam preporučimo vid lečenja, protokol i lekove koji će biti rešenje vašeg problema. Ove testove možete obaviti u Grčkoj ili u svojoj zemlji. Čak i u vašoj zemlji vam možemo pomoći da obavite ove preglede po specijalnim cenama.

U zavisnosti od dijagnoze, naš specijalista za sterilitet i infertilitet će doneti odluku o vidu tretmana koji je najbolji za vas. Ukoliko je reč o tretmanu sa sopstvenim jajnim ćelijama, odabraće šemu stimulacije i lekove koji vam odgovaraju. U nekim slučajevima se preporučuje tretman vantelesne oplodnje u prirodnom (spontanom) ili prilagođenom ciklusu. Kada je reč o donaciji jajnih ćelija, potokol stimulacije se određuje za donorku, a terapija pripreme endometrijuma za ženu primaoca. Osim individualizovanog pristupa lečenju, naš moto je i transparentnost, tako da tokom postupka nema iznenadnih dodatnih troškova. 

Praćenje lečenja

Tokom tretmana biće potrebno praćenje putem ultrazvučnih pregleda i analiza krvi. Mnoge od ovih pregleda možete obaviti u svojoj zemlji i ograničiti odsustvo od kuće.

Ukoliko pak želite da ostanete u Grčkoj tokom trajanja tretmana, biće nam zadovoljstvo da praćenje lečenja preuzmemo mi, bez dodatnih troškova.

Od ćelije do embriona

Aspiracija jajnih ćelija se odvija pod anesezijom, transvaginalno uz pomoć ultrazvučnog navođenja. Istog dana partner daje uzorak sperme, a u slučaju postupka sa donacijom sperme, koristi se uzorak sperme donora. Dobijene jajne ćelije se potom oplode spermom u laboratoriji. Isti proces važi i kod doniranih jajnih ćelija, pri čemu se vrši aspiracija jajnih ćelija donorke.

Dobijeni embrioni se čuvaju u specijalnim inkubatorima koji oponašaju sredinu ženine utrobe, sve do faze embriotransfera ili krioprezervacije. U našoj klinici se primenjuje produžena kultivacija embriona do 5. dana razvoja i faze blastociste, u cilju postizanja boljeg ishoda i ne naplaćuje se dodatno.

Lab 1 scaled
Kako vantelesna oplodnja izgleda u klinici Newlife IVF Greece

 Transfer embriona

Pet dana nakon aspiracije jajnih ćelija i njihove oplodnje izvodimo embriotransfer. Embrioni se pažljivo prenose u materičnu šupljinu uz pomoć transabdominalonog ultrazvučnog navođenja. Broj prenetih embriona je određen zakonom Grčke i zavisi od godina žene i vrste tretmana.

Nakon 14 dana od aspiracije jajnih ćelija, radi se analiza krvi na beta hCG kako bi se ustanovilo da li je ishod pozitivan. Test je neophodan čak iako je prisutno krvarenje, jer može i dalje biti pozitivan. 

Zamrzavanje viška embriona

Višak embriona dobrog kvaliteta može se zamrznuti (krioprezervirati) uz pomoć metode vitrifikacije i čuvati za buduću upotrebu. U ciklusu sa prenosom odmrznutog embriona nema potrebe za hormonalnom stimulacijom i najčešće se uz pomoć tableta koje se uzimaju oralno priprema endometrijum materice za transfer embriona.

Kod donacije jajnih ćelija, sve jajne ćelije jedne donorke idu jednom paru/ženi primaocu, a višak embriona dobrog kvaliteta se može kriorezervirati. Ovo znači da ukoliko prva VTO nije uspela, imate mogućnost da bez ponavljanja celokupnog procesa pokušate ponovo i povećate svoje šanse za uspešnu trudnoću, na jednostavniji način i uz manje troškove. Takođe, deca rođena na ovaj način (npr. iz prvog cikluca VTO i iz drugog uz pomoć prenosa odmrznutog embriona –frozen embryo transfer) biološki su braća i sestre.

Vitrification scaled
Kako vantelesna oplodnja izgleda u klinici Newlife IVF Greece

Pozitivan ili negativan ishod?

Ukoliko je test na trudnoću pozitivan, čestitamo! Ultrazvučni pregled se može zakazati nakon 2 nedelje kako bi se potvrdilo prisustvo materične trudnoće. U slučaju negativnog testa koji je nažalost moguć, naučni i medicinski tim klinike Newlife IVF Greece će biti uz vas da revidira prethodni ciklus lečenja i ponudi realistična rešenja za naredni pokušaj. 

Uz vas od prvog do poslednjeg koraka na ovom putu!

*Tekst rađen u saradnji sa Newlife IVF Greece.

Pročitajte još: 10 stvari koje treba da razmotrite kada razmišljate o vantelesnoj oplodnji u inostranstvu

Objavljen: 1. decembar 2020. godine, ažuriran: 22. januar 2024. godine

Ads

Related Articles

Back to top button