fbpx
Igra

Zašto je bojenje važno za decu? BONUS Bojanka za štampanje

Da li znate zašto je bojenje važno za decu? Bojanke su zapravo veoma korisne, a zimsko vreme je idealno da prekrate vreme u kući sa bojenjem. Mada, odštampan list za bojenje i male bojice ili flomastere je uvek dobro imati u torbi. Uspećete njima da animirate dete na neko vreme bilo da ste u gostima ili čekate red kod lekara.

Zašto je bojenje važno za decu?

Bojenje je, kao i crtanje, jedna od najjednostavnijih i jeftinih aktivnosti za decu koja je uvek dobrodošla. Zašto je bojenje važno za decu? Bojenje bojanke pomaže deci pri poboljšavanju motoričkih sposobnosti i trenira mozak da se fokusira. Čak i bojenje u aplikaciji na mobilnom telefonu ne spada među loše aktivnosti, ali je svakako bojenje na papiru bolje jer dete vežba preciznosti i držanje olovke.

Bojenje i crtanje poboljšavaju fine motoričke sposobnosti, neguju kreativnost i podstiču fokus i koncentraciju.

Uz to što boje stranice, bilo na papiru ili u ukoričenoj bojanci, deca će početi da uče jednostavno brojanje, da imenuju voće i životinje kada su mlađi, odnosno da uočavaju detalje kako budu stariji. Tokom bojenja možete se fokusirati i na učenje brojeva, slova, boja geografskih pojmova ili likova iz istorije.

Starija deca će kroz bojenje kompleksnijih stvari možda otkriti ljubav prema grafici, dizajnu ili arhitekturi.

Bojanka za štampanje

Kliknite na sliku da je otvorite celu i sačuvate ili odštampate.

Životinje

Vozila

Likovi

Za tinejdžere

Photo by Pixabay

Pročitajte: Bilateralna koordinacija tela: Podjednako korišćenje obe strane tela kod dece

Objavljen: 8. februar 2023. godine, ažuriran: 27. januar 2024. godine

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button