fbpx
Zatrudnjivanje

Seks za pravljenje bebe

Da li ste postali frustrirani zbog ograničenih položaja i rasporeda seksualnih odnosa prilagođenih onome što je najbolje za začeće? Saznajte kako seks za pravljenje bebe može da bude uzbudljiv kao i uvek.

seks za zacece bebe

Da li tempiran seks za pravljenje bebe može da ostane uzbudljiv?

1. Počnite da učite o „realnom seksu“.

Parovi koji su razočarani seksom za pravljenje bebe često imaju problem sa svojom fantazijom o tome šta bi seks „trebalo“ da bude – romantičan, spontan, uvek zadovoljavajući, a ne zahteva komunikaciju i trud da biste krenuli ili ostali na tom putu. Realnost je da seks može da bude mnogo, mnogo stvari. Ako je par dovoljno emocionalno i fizički povezan, partneri mogu da napuste fantazije i da nauče da se osećaju dobro u svetu realnosti i dugotrajnim pokušajima da naprave bebu.

uzroci neplodnosti zene
Photo by Emily Studer on Unsplash

2. Zadržite smisao za humor.

Gledano objektivno, seks, začeće i postati roditelj su tri zbivanja u ljudskom iskustvu koja su definitivno razlog za osmeh. Parovi koji mogu da se smeju sami sebi često postanu još bliži, i seksualno i na drugi način, nego što su bili pre pokušavanja da zatrudne. Jedna mama koja je morala da prolazi dve godine kroz tretmane za sterilitet kaže da je smeh ono što je dobila usput. Kaže da s obzirom da su završili na intrauterinoj inseminaciji, šale o „punjenju ćurke“ verovatno su pomogle da se ne rastanu i umesto toga sada očekuju svoje drugo dete.

seks za pravljenje bebe
Seks za pravljenje bebe – Photo by Manuel Meurisse on Unsplash
3. Priuštite strastven, spontan seks ostatak meseca.

Po definiciji, možete da imate seks za pravljenje bebe samo tokom tri do pet dana tzv. prozora kada ste plodne tokom svakog meseca. To ostavlja gotovo četiri nedelje za rekreativnu zabavu! Istovremeno, odvojte vreme da podelite osećanja o vašoj seksualnoj vezi. Parovi koji rade na tome da im veza bude zdrava imaju veliku prednost kad postanu roditelji.

Objavljen: 12. jula 2012. godine, ažuriran: 29. maja 2024. godine

Uredništvo

Redakcija portala izveštava o novim događajima, istraživanjima, informacijama. Prenosi vesti i ustupa prostor. Sve vaše sugestije i predloge možete nam poslati na office@demetra.rs

Related Articles

Back to top button